Åbner igen 10:00
Køb billet

En eksklusiv aftenoplevelse af Jul i Den Gamle By

Fredag og lørdag 1. og 2. december, fredag og lørdag 8. og 9. december og fredag og lørdag 15. og 16. december, kl. 18-21.

Oplev den helt særlige julestemning efter mørket har sænket sig i Den Gamle By. Se, smag og duft julens traditioner efter normal åbningstid. Besøg juleboderne og smag flydende og runde æbleskiver, vildsvinepølser og smag på julens traditioner på restaurant Gæstgivergården. Tag en snak med byens borgere og tjenestefolk, køb julepynt og julegaver og besøg de julepyntede hjem.

Køb billet nu

  • Årskortholdere med ledsagere skal ikke reservere billet til dette års Aftenjul.
  • Alle under 18 år kommer gratis ind, men skal reservere billet til Aftenjul.


Køb rundvisning

Mørkning i Møntmestergården 25 kr.

Aftenvandring i julens folketro 25 kr.

Fortællinger om julen 25 kr.

Mørkning i Møntmestergården

Til mørkningen byder vi indenfor til en aftenstund, hvor roen og tællelysets flamme danner rammen om fortællinger om julens lys og skikke.

Julerundvisning: 25 kr. pr. person
Varighed: 20 min.
Aftenvandring i julens folketro

På vandringen møder du fortællinger fra julens folketro. Hvad gemmer sig i skyggerne? Så du noget?

Julerundvisning: 25 kr. pr. person
Varighed: 20 min.
Fortællinger om julen

Når aftenmørket lægger sig over Den Gamle By, føres du gennem gader og huse, hvor du vil høre om de danske juletraditioners udvikling.

Julerundvisning: 25 kr. pr. person
Varighed: 20 min.
400 års julehistorie

Følg de røde lanterner og gå på opdagelse i julens traditioner og historie. Se hvordan julen er blevet fejret gennem 400 år, og kom indenfor i folks hjem og se, hvordan man har pyntet til julen gennem tiden.
Jul i mørket

Før elektrisk lys og blinkende julepynt var vinteren mørk og lys var noget, man sparede på. Oplev udviklingen i lyset og pynten fra sparsom belysning i den ældste del af byen til en oplyst gågade i 1974.
Mød byens borgere

Mød byens borgere, tjenestefolk og butiksansatte på din tidsrejse gennem julens traditioner. Få en snak med postbuddet, køkkenpigen og lirekassemanden om julens traditioner og livet ved juletid i købstæderne.
Smag på julen

Forkæl dig selv med julemad og juleknas fra boderne. Prøv både flydende og runde æbleskiver, vildsvinepølser, vaniljekranse og honninghjerter og skyl efter med Den Gamle Bys juleøl eller et glas lun, krydret biskop-punch eller glögg.
Julemenuen

Smag på julens traditioner på restaurant Gæstgivergården, hvor Den Gamle Bys kokke har sammensat en særlig aftenjul-menu.

Bordbestilling i Gæstgivergården er ikke nødvendig.
Nisseloftet

Lad børnene gå på opdagelse på Nisseloftet i Den Gamle By, hvor møblerne er magiske og forvandler alle børn til små nisser.
Julegaver med historie

Glæd dine nærmeste med en historisk julegave, som kun kan købes i Den Gamle By. Gå på opdagelse i det store sortiment af historisk julepynt, plakater, smykker, legetøj, bøger, søde sager og øl med historie.