Åbent i dag 10:00-17:00
Køb billet

Der kan blive rift om billetterne til Jul i Den Gamle By

10. november 2021

Jul i Den Gamle By åbner 20. november, og for mange er det en fast familietradition at opleve julen, som den var engang.

Det stigende antal Coronasmittede kombineret med museets store fokus på en tryg og sikker gæsteoplevelse, medfører nu, at Den Gamle By indfører Coronapas, ligesom museet også begrænser antallet af julebilletter i november og december.

Et sikkert museum
Den Gamle By er vurderet som værende et meget sikkert sted at besøge med sine mange kvadratmeter både ude og inde, hvor aktiviteter og udstillinger er spredt over et stort område. Men det er ikke nok, lyder det fra museumsdirektør Thomas Bloch Ravn.

”Vi har fastholdt mange af de gode vaner og initiativer, som blev iværksat efter den seneste nedlukning. Håndsprit, afskærmninger, skilte med afstandshenvisninger samt et maks. antal gæster per dag. Initiativer, som ikke altid er lige kønne i den samlede oplevelse, men de er effektive, og vores gæster er meget forstående”.

Thomas Bloch Ravn bakker op om genindførelsen af Coronapasset og ser hellere flere restriktioner indført nu end endnu en nedlukning til jul. ”Det vil ganske enkelt være katastrofalt. Det skal vi for alt i verden undgå” siger han.

Anbefaler at julebilletten købes hjemmefra
Tidligere år har der på lørdage og søndage været over 10.000 besøgende til Jul i Den Gamle By, men også her har museumsdirektøren fokus på det stigende smittetryk.

”Vi har ganske enkelt valgt, at vi maksimalt vil have omkring 5000 gæster på de syv timer, som Den Gamle By er åben. Dermed halverer vi antallet af gæster i weekenderne. Vi anbefaler derfor alle at købe billet hjemmefra i så god tid som muligt inden man besøger Den Gamle By, så man undgår at gå forgæves. Også på hverdage, selvom der er færre gæster. Billetter, som er købt på forhånd, kan også betjenes langt hurtigere ved indgangen og dermed minimeres køtiden,” slutter Thomas Bloch Ravn.

400 års juletraditioner
Til trods for de ekstra Coronaforanstaltninger, bliver Jul i Den Gamle By som den plejer. En tidsrejse i 400 års juletraditioner, lysende lanterner, flydende æbleskiver, historisk julepynt og den helt særlige julestemning. Dermed bliver julen endnu den sammenholdskraft, som særligt i krisetider bliver forstærket. I år bliver ingen undtagelse.

Jul i Den Gamle By kan opleves alle dage fra 20. november frem til 2. januar. Dermed er det også muligt at besøge Den Gamle By 24. december og de efterfølgende julehelligdage. Billetter skal købes på dengamleby.dk