?subject=Besøg på egen hånd&body=Foretrukken dato og tidspunkt:%0D%0ANavn på skole:%0D%0AKlassetrin:%0D%0AAntal elever:%0D%0AAntal lærer:%0D%0AKontaktpersonstlf.:%0D%0ATilmeldingen er først gældende, når du har modtaget en bekræftelse samt retningslinjer.
Mad på bordet – kartoflen
Målgruppe: 0.-6. klasse
Kartoffelsmåkager, kartoffelmel og danmarkshistorie
Med dansk madhistorie i fokus, får eleverne mulighed for at lugte, smage og føle sig igennem kartoflens betydning i det danske køkken. Ved selv at prøve kræfter med en historisk opskrift og metoder fra 1800-tallets køkken, får eleverne ikke blot et indblik i tidligere tiders husholdning, men får samtidig mulighed for at relatere deres oplevelse til den hverdag de kender.
Forløbet indeholder
Del 1: Lektion 1-2
- PowerPoint om kartoflen med videoer og opgaver
- Læsetekst og diskussionsspørgsmål
- Opgaver til eventuel efterbearbejdning
- Fødevaretidslinje
Del 2: Lektion 3-4
- Opgaveark
- Produktion af kartoffelmel
- Undersøgelse af kartoflen
- Opskrift på sandmysser