Åbent i dag 10:00-17:00
Køb billet

Mad på bordet – kartoflen

Målgruppe: 0.-6. klasse

Kartoffelsmåkager, kartoffelmel og danmarkshistorie

Med dansk madhistorie i fokus, får eleverne mulighed for at lugte, smage og føle sig igennem kartoflens betydning i det danske køkken. Ved selv at prøve kræfter med en historisk opskrift og metoder fra 1800-tallets køkken, får eleverne ikke blot et indblik i tidligere tiders husholdning, men får samtidig mulighed for at relatere deres oplevelse til den hverdag de kender.

Forløbet indeholder

Del 1: Lektion 1-2

  • PowerPoint om kartoflen med videoer og opgaver
  • Læsetekst og diskussionsspørgsmål
  • Opgaver til eventuel efterbearbejdning
  • Fødevaretidslinje  


Del 2: Lektion 3-4

  • Opgaveark
  • Produktion af kartoffelmel
  • Undersøgelse af kartoflen
  • Opskrift på sandmysser

 

Kontakt os på e-mail

Ring til os hverdage 10-17