Åbent i dag 10:00-17:00
Køb billet

MAD – mere end et måltid

27. maj - 13. oktober

Du bliver hvad du spiser, siger en gammel talemåde. Men mad er meget mere, end hvad vi putter i munden. I Den Gamle Bys sommertema "MAD – mere end et måltid", kan du dufte, smage og blive klogere på mad. Madens kulturhistorie, fællesskab, traditioner er på menukortet.

 

Gå på madopdagelse 

Oplev madens kulturhistorie gennem en rute, der tager jer med gennem de historiske køkkener og haver. I kommer også forbi en udstilling om mad og genbrug samt teltet på Festpladsen, hvor der bydes indenfor med aktiviteter i madens tegn.

 

Måltider forberedes

Mød byens borgere og tjenestefolk og gå på opdagelse i folks hjem, hvor dagens måltider forberedes. Måske du kan hjælpe til?

 

Aktiviteterne til årets sommertema er blevet til med støtte fra Spar Nord Fonden, mens udstillingen er støttet af Nordisk Kulturfond og Nordisk Kulturkontakt.

Gå på opdagelse i hjem og haver

Besøg køkkenhaverne, oplev de mange historiske hjem, og se hvordan køkkenerne udvikler sig. Duft og hør om hvordan der høstes og kokkereres for at få mad på bordet. Eller besøg boghandleren og isenkræmmeren, hvor du kan finde gamle kogebøger og køkkenredskaber.

Aktivitetstelt

I aktivitetsteltet kan du deltage i forskellige aktiviteter i madens tegn. Vær blandt andet med til at lave urtesalt eller bag fladbrød. Du kan også blive klogere på ærternes danmarkshistorie, lave din egen urtepotte af avispapir eller prøve kræfter med madquizzen. Aktiviteterne skifter hen over sommeren.

Tallerkenen rundt

Grib en tallerken gå på opdagelse rundt i den gamle købstad. På tallerkenen serveres der aktiviteter og historie for hele familien.