Sysler
Portvin og påske – historie og håndværk
10. april 2025 19.00 - 21.00
Tag din bedste ven under armen, find en plads ved langbordet og bliv inspireret af hinanden og af Den Gamle Bys gartner og museumsinspektør, der lærer jer at lave en påskedekoration og fortæller om forårsbebuderne. Nyd citronfromage og et glas portvin undervejs, og se hvordan citronfromage kan pyntes til påske.
Gartner Astrid Steffensen fortæller med en bæredygtig vinkel om påskedekorationer gennem tiden og viser, hvordan gartnerne lavede blomsterdekorationer, før plastik blev den fantastiske løsning på alting.
Museumsinspektør Anna Wowk Vestergaard fortæller om påskeæggets historie og giver inspiration til påskelege og dekoration af æg. Hør fx om æggets magiske egenskaber, om æg som gaver, om æggejagt i Hvidovre for 100 år siden og om hvordan drengen Ole trillede æg i Helsingør omkring 1820.
Måske er det nu, du skal have luftet din søster eller er det mon i år, der skal være styr på mors dags-gaven i rigtig god tid?
Praktiske oplysninger
- Pris inkl. kaffe/te, et glas portvin og citronfromage: 315 kr. / 280 kr. for årskortholdere og Besættelsesmuseets Venner
- Aftenen foregår i Hobrohuset i Den Gamle By
- Indgang via Teaterporten på Eugen Warmings Vej
Med forbehold for aflysning, hvis der er for få tilmeldte til arrangementet.