Åbner igen 10:00
Køb billet

Rødbeder, ærter og blomsterbinding: en weekend om mad og blomster

24. - 25. maj 2025
Den Gamle Bys gartnere og kokke byder indenfor i haverne til en weekend med fokus på samspillet mellem mad og planter.
Få en spændende indsigt i, hvordan Den Gamle Bys kokke og gartnere arbejder sammen om at dyrke og anvende de historiske grøntsager og urter i køkkenet og skabe pynt på bordet. 

I teltet på festpladsen kan I opleve en række aktiviteter, der både engagerer sanserne og giver mulighed for at lære mere om det historiske og moderne samarbejde omkring opformering, bevaring og de glemte bitterstoffer.

Glemt gennem tiden

Hør om de dengang nødvendige, men også sunde elementer i madlaving, der er gået tabt gennem tiden - eksempelvis brugen af ærter i bagværk.

Lær blomsterbinding og dekorationsteknikker

I teltet på Fetspladsen kan du lære om dekorationsteknikker og selv prøve at binde blomster. 

Smag på historiske sorter

Prøv at smage for eksempel en "Detroit Dark Red"-rødbede fra 1800-tallet og en konventionel supermarkedsrødbede. Kan I smage forskel?