Åbent i dag 10:00-17:00
Køb billet

Uhyggen breder sig i
Den Gamle Bys brostensbelagte gader

Kom til Allehelgen i efterårsferien og 28. - 29. oktober

Hør skomagermadammen, gøglerne, præsten og gårdskarlen fortælle gru­opvækkende historier om overtro, varsler og mystiske væsner. Snit din egen uhyggelige roelygte og hør om forskellen mellem Allehelgen og Halloween.

Særlige familieaktiviteter i efterårsferien
• lav dine egne bolsjer
  (kræver tidsbestilling ved ankomst)
• snit din egen roelygte
• klip dine egne figurer til skyggespil

Pris
50,- kroner per barn for alle tre aktiviteter

Uhyggelige roelygter (familieaktivitet)
I teltet ved Festpladsen kan du snitte din egen roelygte. En tradition, som stammer tilbage fra midten af 1800-tallet, hvor man brugte dem til at skræmme sine naboer.
Bolsjer (familieaktivitet)
I Renæssancegården kan du lave dine egne ”Kongen af Danmark”-bolsjer.
Skyggespil (familieaktivitet)
Kom ind i Renæssancegården og lav figurer til et (u)hyggeligt skyggespil.
Kistefødsler og skiftinger
Træd indenfor i Købmandsgården. Her møder du gårdskarlen og kokkepigen, som fortæller om kistefødsler og bjergfolk, som ombytter udøbte børn med deres egne.
Åmanden
I Eilschous Boliger kan du møde præsteenken, som fortæller om åmanden i uddrag af H.C. Andersens eventyr ”Klokkedybet” og hans rolle i folketroen.
Dragedukken
I Skomagerhjemmet sidder madammen klar til at fortælle historier om dragedukken. Hun kan fortælle, hvordan man høster en alrunerod med hjælp fra en kulsort hund.
Allehelgen eller Halloween?
I gaderne i 1864 finder du byens præst. Stop op og få en snak med ham om Allehelgens traditioner og deres tilknytning til Halloween.
Kartoffel-porre-suppe og historiske kartoffelkager
Ved Festpladsen kan du købe en portion varm kartoffel-porre-suppe og Restaurant Gæstgivergården serverer frokostretter med kartofler.

I bagerforretningen i Algade kan du købe kartoffelkage med kartoffelstykker anno 1885, og i Konditoriet Café Bonnich kan du få kartoffelkager, som de blev bagt i 1970’erne.
Helhesten
Hos gøglerne på Festpladsen kan hele familien lege sammen og få en uhyggelig historie om genfærdet ”helhesten” – en trebenet hest, der varsler død, sygdom og ulykke.