Åbent i dag 10:00-17:00
Køb billet

Nu kan du nominere din yndlingsforfatter til Erik Kjersgaard prisen

Til oktober løber den historiske bogfestival ’Historien Lever’ af stablen i Den Gamle By. I den forbindelse er det nu muligt at indstille personer eller institutioner, der har sat historie på dagsordenen.

Bogfestival byder nemlig på den såkaldte Erik Kjersgaard pris, som har til formål at fremme interessen for velfortalt historieformidling med faglig tyngde. Og som når ud til et stort og bredt publikum. Det være sig i bøger, radio, tv, podcasts, udstillinger, i foredrag eller på anden vis.

Prisen er opkaldt efter den anerkendte historiker Erik Kjersgaard, der i en menneskealder formåede at sætte historien i spil og gøre den levende. Erik Kjersgaard havde sit virke ved Nationalmuseet, Danmarks Radio og som direktør i Den Gamle By.

Prisen blev lanceret sidste år, hvor vinderen blev forfatter og historieprofessor Poul Duedahl for sit arbejde med at sætte fokus på historiens marginale eksistenser.  

’Erik Kjersgaard prisen er en ny, men vigtig anerkendelse af det arbejde, som rigtig mange forfattere lægger i deres formidling. Vi glæder os til at modtage indstillingerne, så vi kan hylde dem, som bringer historien og historierne til live for os alle’ siger Den Gamle Bys direktør Julie Rokkjær Birch.

Man kan komme med begrundede forslag til prismodtagere frem til 18. august, som er Erik Kjersgaards fødselsdag. I midten af september offentliggøres kandidaterne og uddeling af prisen sker lørdag 5. oktober.

Nomineringer kan ske på historienlever.dk/nominering. Udover æren modtager vinderen 25.000 kr.

 

Stadig en ny bogfestival 

’Historien Lever’ er Den Gamle Bys årligt tilbagevendende historiske bogfestival, hvor man kan opleve mere end 30 forfattere blive interviewet eller holde oplæg på museets historiske scener. Der er musik i gaderne samt indslag fra Teater Katapult og Skrivekunstskolen. 

Folkeuniversitet er samarbejdspartner og gennem forlag som Gads, Turbine, Gyldendal kan der købes bøger til særpriser. Med mulighed for at få bøgerne signeret af forfatterne. 

Bogfestivalen blev afholdt første gang i 2022.