Åbent i dag 10:00-17:00
Køb billet

En af de mere markante bygninger i Den Gamle By er Møntmestergården. Møntmestergården er enestående velbevaret, og står som fra sin glansperiode i barok og rokoko i Den Gamle By. Bygningen blev opført i 1683 i Borgergade 25 i København af den kongelige møntmester Gregorius Sessemann

Fint skulle det være
I barokken legede velstående borgere med illusioner, og det er Møntmestergården et enestående eksempel på. Møntmestergården er et bindingsværkshus, men omkring år 1700 blev bindingsværk umoderne. Helt i barokkens ånd fik ejeren derfor malet Møntmestergården som et florentinsk renæssancepalads i sten.

Bygningen
Den Gamle By har genopført og restaureret bygningen med anvendelse af originale teknikker og farver. Hovedparten af bindingsværk og tagværk er det originale fra 1600-tallet, mens indretning og dekorationer er fra 1700-tallet. Således fremstår Møntmestergården som den stod i sin glansperiode i midten af 1700-tallet. Forhuset består til gaden af 16 fag og er i to stokværk over en muret kælder. Facaden har to markante frontkviste og en karnap, der rækker et fag ud over Torvet. De bærende bjælkers ender er dekoreret med udskårne akantusblade.
Husholdning
Sessemann-husholdningen boede i stueetagen, mens førstesalens fine sale kun blev brugt ved festlige lejligheder. Noget af det første, mange bemærker i den prægtige bygning, der stod genopført i Den Gamle By i 2009, er det eksotiske fugleloft. For da men ikke ikke have frit udsyn til himmel med eksotiske fugle, valgte man at flytte himlen indendørs. Loftet i stueetagenfra 1730erne er derfor dekoreret med flyvende fugle på blå baggrund og gulvet er malet , så det ligner marmor.