Enkestiftelse i Odense
Eilschous boliger blev opført i 1767 af købmand Peter Eilschou i Munkemøllestræde. De blev snart omdannet til en enkestiftelse, de såkaldte Eilschous Boliger. Lige overfor stiftelsen boede
H. C. Andersen som dreng; hans besøg hos præsteenken, madam Bunkeflod, blev afgørende for hans kunstneriske udvikling. Huset blev revet ned i 1930'erne og genopført og åbnet i Den Gamle By 2005 i anledning af 200 året for H.C. Andersens fødsel.
Efterligning af moderne murværk
Eilschous boligers gadefacade har overkalket bindingsværk og dobbelte stolper mellem vinduerne. De brede partier mellem vinduerne var almindelige i fynsk byggeskik. Bindingsværk var almindeligt i 1767, men ikke længere moderne i borgerlige kredse. Den borgerlige klasse foretrak det solide murværk, der udstrålede velstand. Murværk var imidlertid rigtig dyrt, og mange havde ikke råd eller de rigtige håndværkere til det. Derfor overkalkede man bindingsværket.
Gårdens facade er mere traditionelt bindingsværk med enkelte stolper. Det var nemlig ikke meningen, at husets gæster skulle komme længere end til stuerne, hvor der er højt til loftet. Rummenes smukke paneler og proportioner er også mere typiske for murværkshuse end bindingsværk.