Åbent i dag 10:00-17:00
Køb billet

Aarhus Mølle er en helhed af fire bygninger

Aarhus Mølles stuehus
Stuehuset, der er opført ca. 1700, lå ud mod Vester Allé sammen med flere af de huse, der også her omgiver det. Den markante gesims er karakteristisk for barokkens huse. Farvesætningen af det gråblå tømmer og de gule tavl med røde fuger stammer fra omkring år 1800. Danner ramme om museets kontorer.

Aarhus Mølles maltmølle
Del af Århus Møllegård fra Vester Allé, hvor bygningen lå sammen med de huse, der også her omgiver den. Opført 1782. 

Staldbygninger fra Aarhus Mølle
Bindingsværksbygninger fra Århus Mølle i Vester Allé, hvor de lå sammen med de bygninger, der også her omgiver dem. Bygningerne er fra 1600-tallet.
I 1846 overtog den kunstinteresserede forretningsmand, Andreas Weis, Aarhus Mølle. Sammen med hustruen Bertha Weis skabte han et samlingssted i hjemmet for det aarhusianske kulturliv. Her kunne borgerskabet møde flere af landets bedste kunstnere og byens borgere musicerede i stuerne.


Efter møller Weis' død i 1889 overtog sønnen Ernst Weis møllen.  Han og fru Wilhelmine Weis blev boende i møllen, indtil hun, som den sidste døde i 1926. De testamenterede møllens bygninger til Den Gamle By.

Her blev stuehuset fra omkring 1700 genopført sammen med maltmøllen fra 1782 og de bag ved liggende staldbygninger fra 1600-tallet. Møllekomplekset stod færdigt i 1928 og huser i dag museets administration og flere værksteder.

Bygningerne er ikke åbne for publikum.